Cart 0 0

Kineticcube Tips & Share

Budak zaman sekarang bijak memilih baju kegemaran mereka

Fesyen

Bukan senang nak cari baju budak sebenarnya. Bila anak dah mula pandai memilih, tak semua yang parents belikan mereka akan suka... Parents perlu pandai ambil tahu minat anak. Dalam pemilihan baju kanak-kanak, cara yang biasa digunakan adalah dengan membawa mereka shopping dan minta mereka pilih sendiri. Tapi tak semua parents ada masa yang banyak untuk bawa mereka shopping bersama-sama. Kebanyakan parents masa kini lebih suka shopping online sahaja kerana lebih mudah, murah serta jimat masa... Sambil waktu lunch kat office pun boleh order. Cara yang paling mudah adalah shopping online, dan berikan mereka ruang untuk pilih design atau baju yang...

Baca artikel penuh →


Teknik pikat minat anak untuk mewarna

Parenting

Teknik pikat minat anak untuk mewarna

Anak2 dah bosan mewarna?? Ini gula2 utk mereka..Mommies boleh tarik perhatian anak utk cuba teknik yang menggunakan teknologi realiti maya ni. Bukan stakat anak2 je suke, mommies pon sure kagum..hik Anak-anak seronok sebab lukisan diaorg color boleh hidup. Muat turun apps Quiver untuk smartphone. (Available for android & Apple Store)Gambar untuk warna boleh print kat website http://www.quivervision.com tak kisah nak warna pakai color pencil, crayon, marker pen atau watercolor Jom share kat parents yang ada anak2 kecil, mungkin bermanfaat untuk penuhi aktiviti anak-anak dihujung minggu.Diolah semula daripada:Facebook Zara Razali

Baca artikel penuh →


Gerai kanak-kanak

Parenting

Gerai kanak-kanak

Alangkah gembiranya anak-anak bila dapat main jual-jual kat rumah, siap ada gerai sendiri 😉 Tak perlu berbelanja besar untuk gembirakan anak-anak. Yang penting mereka happy dan akan ingat sampai mereka dewasa yang mommies & papa mereka pernah buatkan gerai kecil untuk mereka 😀Lebih bermakna jika mereka sama-sama membantu membina gerai kecil mereka ni. Jangan lupa sediakan wang kertas permainan untuk mereka ya, baru la lengkap bisnes mereka..hehe #ikeahack Hasil kreativiti: Puan Nani Idayu

Baca artikel penuh →


Idea menu sarapan pagi untuk anak

Parenting

Idea menu sarapan pagi untuk anak

Sarapan pagi sangat-sangat penting untuk anak-anak supaya mereka bertenaga memulakan hari mereka. Tak kiralah untuk dibawa bekal ke sekolah atau makan sebelum bertolak ke sekolah, jadikan sarapan pagi tabiat untuk mereka. Selain daripada rutin harian yang sihat ibu bapa juga tidak risau anak-anak terkena gastrik atau sakit perut semasa di sekolah yang mengganggu waktu pembelajaran mereka. Menu breakfast ni tak semestinya mahal atau susah disediakan. Yang ringkas pun sudah memadai. Ini menu yang ringkas dan mudah disediakan. Boleh prepare untuk sarapan pagi esok 😉 Sumber: @rosehayatie_ (instagram)

Baca artikel penuh →


Panduan Permohonan Kemasukan Persekolahan Tahun 1

Pendidikan

Panduan Permohonan Kemasukan Persekolahan Tahun 1

Ambilan 2019/2020 (secara online) Dibuka mulai 1 Mac 2018 hingga 30 April 2018 Khas untuk anak-anak yang lahir antara:Sesi 2019: 2 Januari 2012 - 1 Januari 2013Sesi 2020: 2 Januari 2013 - 1 Januari 2014 Cara-cara pendaftaran secara online Langkah 1 Kenal pasti sekolah yang ingin dipohon (di Semenanjung sahaja) Kebiasaannya sekolah yang berhampiran dengan kawasan kediaman Langkah 2 Lawati laman web ini:https://public.moe.gov.my Isikan semua maklumat yang diperlukan Aplikasi pendaftaran ini hanya diaktifkan dalam tempoh terhad iaitu dari 1 Mac 2018 hingga 30 April 2018 Pastikan anda tidak terlepas tarikh ini! Langkah 3 Cetak pengesahan permohonan yang diberikan setelah anda...

Baca artikel penuh →



🌀 Lihat koleksi kami di online store



Delivery Partners: