Cart 0 0

Kineticcube Tips & Share — Fesyen

Cara tentukan saiz kasut kanak-kanak jika membeli secara online

Fesyen

Cara tentukan saiz kasut kanak-kanak jika membeli secara online

Sekarang ni banyak kedai2 online yang jual kasut. Kasut-kasut yang dijual pon rare dan cun2 belaka. Yang best nya kita boleh beli kasut2 buatan luar negara, hanya perlu order online saje :) Tapi saiz die maybe slightly different dari saiz biasa yang pakai sebab bukan cuba depan mata kan...So, nak elakkan nanti dah dapat kasut tapi xmuat or terlebar ke ape ke..kat sini nak tunjuk cara2 ukur saiz kasut yang sesuai untuk kasut untuk si kecil tersayang. 1. Ambil kertas kosong a4 pastu lekat kat lantai2. Minta anak pijak atas kertas tu guna kaki yang paling besar (selalunye berlawanan dgn tangan yg...

Baca artikel penuh →


Pening Nak Pilih Pakaian Untuk Gigirl Yang Kiut Miut Tu...??

Fesyen

Pening Nak Pilih Pakaian Untuk Gigirl Yang Kiut Miut Tu...??

Pilihlah warna2 terang dan ceria untuk si kecil anda lagi-lagi si puteri kesayangan mama dan papa. Antara warna cerah seperti biru, hijau, merah jambu dan unggu pastinya menjadi pilihan terbaik. Namun tidak salah untuk memilih warna lain seperti warna hitam yang memberi kesan manis kepada anak anda.. Cari atau beli baju yang mudah dibasuh dan diperbuat daripada fabrik yang selesa. Jika baju yang dipilih yang bewarna carilah baju yang tidak mudah luntur.

Baca artikel penuh →


What Is Kids Pyjamas

Fesyen

What Is Kids Pyjamas

According to Wikipedia, Pajamas, or pyjamas (British English), often shortened to PJs, jimmies, jimjams or jammies, can refer to several related types of clothing. Pajamas are loose-fitting, two-piece garments derived from the original garment and worn chiefly for sleeping, but sometimes also for lounging, also tailored for kids. More generally, pyjamas may refer to several garments, for both daywear and nightwear, derived from traditional pyjamas and involving variations of style and material. For kids, there are a lot of choices of pyjamas that tailored specially for them. This including designs, styles, materials and practicality.    

Baca artikel penuh →


Tips Memilih Pakaian Untuk Kanak-kanak

Fesyen

Tips Memilih Pakaian Untuk Kanak-kanak

Kriteria yang perlu anda fikirkan sebelum memilih pakaian anak anda adalah kualiti pakaian tersebut. Ini kerana kebanyakkan kulit kanak-kanak kecil lebih sensitif disebabkan itu dalam memilih pakaian anda perlu memilih pakaian terbaik untuk mereka. Kain kapas merupakan bahan atau material yang baik dan sesuai untuk anak anda. Bagi memastikan keselamatan baju yang anda beli, anda perlu membasuh pakaian tersebut terlebih dahulu sebelum anak anda memakai pakaian tersebut. Ia bagi mengelakkan si kecil anda daripada dijangkiti bahan-bahan melekat pada baju atau barangan lain yang mungkin menyebabkan rengsakan kulit anak-anak.. Pilih pakaian yang sesuai dengan saiz anda adalah salah satu tips memilih...

Baca artikel penuh →


Delivery Partners: