Cart 0 0

Cara tentukan saiz kasut kanak-kanak jika membeli secara online

Fesyen


Sekarang ni banyak kedai2 online yang jual kasut. Kasut-kasut yang dijual pon rare dan cun2 belaka. Yang best nya kita boleh beli kasut2 buatan luar negara, hanya perlu order online saje :) 

Tapi saiz die maybe slightly different dari saiz biasa yang pakai sebab bukan cuba depan mata kan...

So, nak elakkan nanti dah dapat kasut tapi xmuat or terlebar ke ape ke..kat sini nak tunjuk
cara2 ukur saiz kasut yang sesuai untuk kasut untuk si kecil tersayang.

1. Ambil kertas kosong a4 pastu lekat kat lantai

2. Minta anak pijak atas kertas tu guna kaki yang paling besar (selalunye berlawanan dgn tangan yg guna untuk menulis)

3. Gunakan pensil untuk lukis kaki anak anda tu



4. Lepas tu ukur kaki dari pangkal ke hujung (in cm)

5. Ukur lebar pulak (in Cm)

6. Then ukuran yang paling panjang dan paling lebar adalah saiz kasut anak anda

7. Bila dah siap ukur rujuk carta di bawah ini

Tadaa~~~
Senang kan? Harap bermanfaat.

Kredit: Ainul




Artikel Lama Artikel Baru


Delivery Partners: